MatematikëKlasa 10

A ka vajza me ngjyrë të ndryshme të flokëve në grup? Argumentoni përgjigjen tuaj.


Pyetja

Në një grup vajzash, probabiliteti për të pasur flokë të kuqe është. 1 6 . Probabiliteti për të pasur flokë bionde është dy herë më shumë se probabiliteti për të pasur flokë të kuqe, dhe probabiliteti për të pasur flokë ngjyrë kafe është tre herë më shumë se probabiliteti për të pasur flokë të kuqe.

Kyçu për të parë përgjigjen