Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 1.01 - Matjet dhe njësitë në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Ekuacioni i dhënë përdoret për të llogaritur sipërfaqen e një drejtkëndëshi: sipërfaqja = gjatësi ×\times gjerësi. Në qoftë se drejtkëndëshi ka përmasat 3 m dhe 2 m, llogaritni sipërfaqen e tij. Në llogaritjet tuaja përfshini njësitë.