Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 1.03 - Matja e gjatësisë dhe e kohës në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një nxënës mat kohën e 20 lëkundjeve të një lavjerrësi. Ai gjeti se koha që i duhet lavjerrësit ishte 46 sekonda.

  1. Sa kohë i duhet lavjerrësit për të kryer një lëkundje?
  2. Si mund ta gjejë me saktësi nxënësi kohën që i duhet lavjerrësit për të kryer një lëkundje?