Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 1.06 - Më shumë rreth masës dhe dendësisë në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Mbi Hënë, forca gravitacionale e ushtruar mbi një trup është vetëm 1/6 e forcës gravitacionale e ushtruar në Tokë. Përcaktoni se cila prej përkufizimeve të mëposhtme do të japë më saktë masën e matur nëse peshorja përdoret në Hënë.

  1. Peshore me krahë si ajo e dhënë në fillim të faqes.
  2. Peshore si ajo e dhënë në foton më sipër.