Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 2.01 - Shpejtësia si madhësi vektoriale dhe nxitimi në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një makinë kryen 600 m për 30 s. Sa është shpejtësia mesatare e saj? Përse shpejtësia e çastit shpesh ndryshon nga shpejtësia mesatare e makinës?