Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 2.01 - Shpejtësia si madhësi vektoriale dhe nxitimi në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një makinë i duhen 8 s për të rritur shpejtësinë e saj nga 10 m/s në 30 m/s. Sa është nxitimi mesatar i saj?