Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 2.01 - Shpejtësia si madhësi vektoriale dhe nxitimi në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një motoçikletë, që udhëton me shpejtësi prej 20 m/s, i nevojiten 5 s për të ndaluar. Sa është ngadalësimi mesatar?