Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 2.01 - Shpejtësia si madhësi vektoriale dhe nxitimi në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një aeroplan gjatë nisjes ka një nxitim konstant prej 3 m/s2^2.

  1. Sa është shpejtësia që arrin aeroplani në 4 s?
  2. Në qoftë se aeroplani kalon në një pikë të fluturimit të tij me shpejtësi 20 m/s, sa është shpejtësia 8 s më vonë?