Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 2.01 - Shpejtësia si madhësi vektoriale dhe nxitimi në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një kamion që udhëton me një shpejtësi prej 25 m/s frenon për 4 s. Ky frenim prodhon një ngadalësim prej 2 m/s2^2. Cila është shpejtësia e lëvizjes së kamionit pas 4 sekondave?