Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 2.04 - Rënia e lirë në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Pyetjet në vijim janë për tri pikat A, B dhe C, të dhëna në grafikun majtas-sipër:

  1. Në cilin drejtim po lëviz sfera në pikën C?
  2. Në cilën pikë, sfera është e palëvizshme?
  3. Në cilën pikë, sfera ka lartësinë maksimale?
  4. Sa është nxitimi i sferës në pikën C?
  5. Sa është nxitimi i sferës në pikën A?
  6. Sa është nxitimi i sferës në pikën B?
  7. Në cilën pikë, sfera ka të njejtën shpejtësi me atë të hedhjes?