Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 2.07 - Forca, masa dhe nxitimi në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

  1. Sa është forca rezultante që vepron mbi makinën e treguar më poshtë?
  2. Sa është nxitimi i makinës?
  3. Në qoftë se forca e përgjithshme e fërkimit rritet në 1500 N, çfarë ndodh me makinën?