Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 2.08 - Forca e fërkimit në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Duke krahasuar pjesën e sipërme dhe atë të poshtme të një sërfbordi tregoni:

  1. në cilën prej sipërfaqeve duhet që fërkimi të jetë i lartë? Shpjegoni pse.
  2. në cilën prej sipërfaqeve fërkimi duhet të jetë më i ulët? Shpjegoni pse.