Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 2.09 - Forca, pesha dhe graviteti në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Gurët e treguar më sipër janë duke rënë mbi sipërfaqen e tokës.

  1. Sa është pesha e secilit prej tyre?
  2. Sa është nxitimi i secilit gur?
  3. Sa është intensiteti i fushës gravitacionale?