Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 2.10 - Veprimi dhe kundërveprimi në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Personi në të djathtë peshon 500 N. Figura tregon forcën në të cilën këmbët e tij shtypin sipërfaqen mbështetëse.

  1. Kopjoni figurën. Shënoni vlerën e forcës (shprehur në njuton).
  2. Vizatoni forcën me të cilën sipërfaqja mbështetëse vepron mbi këmbët e personit. Shënoni vlerën e kësaj force.