Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 2.10 - Veprimi dhe kundërveprimi në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Në figurën në faqen djathtas, forcat që ushtron vrapuesi dhe sipërfaqja e tokës kundrejt njërit-tjetrit janë të njejta. Përse vrapuesi lëviz përpara, ndërkohë që sipërfaqja e tokës nuk bën ndonjë lëvizje të dukshme mbrapa?