Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 2.11 - Impulsi i trupit (1) në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Kur forca rezultante vepron për 3 sekonda mbi karrocën e treguar më poshtë, shpejtësia vektoriale e lëvizjes së saj rritet 6 m/s.

  1. Sa është impulsi i karrocës përpara se forca të veprojë?
  2. Sa është impulsi pasi forca ka vepruar?
  3. Sa është ndryshimi i impulsit?
  4. Sa është ndryshimi i impulsit në sekondë?
  5. Sa është forca rezultante e ushtruar mbi karrocë?
  6. Tani, do të llogaritni forcën rezultante që ushtrohet mbi karrocë, duke përdorur hapa të ndryshëm: Sa është ndryshimi i shpejtësisë vektoriale për karrocën?
  7. Sa është nxitimi i karrocës?
  8. Cili është ekuacioni që lidh forcën, masën dhe nxitimin?
  9. Sa është forca rezultante që ushtrohet mbi karrocë?