Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 2.12 - Impulsi i trupit (2) në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një karrocë me masë 2 kg mbështetet te një karrocë tjetër me masë 3 kg mbi një bankë të sheshtë. Kur susta, që gjendet midis karrocave, lëshohet dhe ato shtyjnë njëra-tjetrën, karroca prej 2 kg kryen një lëvizje në të majtë me një shpejtësi vektoriale prej 6 m/s. Përpara ndarjes:

  1. Sa është impulsi i përgjithshëm i karrocave?
  2. Pas ndarjes: Sa është impulsi i përgjithshëm i karrocave?
  3. Sa është impulsi i karrocës me masë 2 kg?
  4. Sa është impulsi i karrocës me masë 3 kg?
  5. Cila është shpejtësia vektoriale e karrocës me masë 3 kg?