Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 2.12 - Impulsi i trupit (2) në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një trup me masë 16 kg që lëviz për nga e majta me një shpejtësi vektoriale prej 5 m/s përplaset me një trup me masë 4 kg që lëviz për nga e djathta me një shpejtësi vektoriale prej 5 m/s. Kur trupat goditen ata qëndrojnë të bashkuar me njëri-tjetrin dhe lëvizin së bashku përgjatë të njejtës vijë sikurse më parë. Përpara goditjes:

  1. Sa është impulsi i trupit me masë 16 kg?
  2. Sa është impulsi i trupit me masë 4 kg?
  3. Sa është impulsi i përgjithshëm i dy trupave?
  4. Pas goditjes: Sa është impulsi i përgjithshëm i trupave?
  5. Sa është shpejtësia vektoriale e trupave?