Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 2.13 - Njohuri shtesë mbi vektorët në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Forcat prej 12 N dhe 5 N veprojnë të dyja së bashku në të njejtën pikë, por drejtimi i tyre është i ndryshueshëm.

  1. Sa është rezultantja më e madhe e mundshme e tyre?
  2. Sa është rezultantja më e vogël e mundshme e tyre?
  3. Në qoftë se të dyja forcat formojnë një kënd të drejtë ndërmjet tyre, gjeni vektorin rezultant të tyre, duke e vizatuar me një shkallë të njohur apo mënyrë tjetër drejtimin dhe vlerën numerike të vektorit rezultant.