Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 2.13 - Njohuri shtesë mbi vektorët në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Në të djathtë, një njeri po shtyn korrësen e barit.

  1. Gjeni përbërëset horizontale dhe vertikale të forcës së ushtruar prej 100 N, duke i vizatuar ato me një shkallë të dhënë apo mënyrë tjetër.
  2. Në qoftë se forca e gravitetit mbi korrësen e barit është 300 N, sa është forca e ushtruar vertikalisht poshtë mbi sipërfaqen e tokës?
  3. Në qoftë se korrësja e barit tërhiqet në vend që të shtyhet, si do të ndikojë ky fakt te forca e përgjithshme e drejtuar vertikalisht poshtë.