Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 3.02 - Qendra e masës në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një vizore metrike ka një peshë prej 4 N të varur në njerin skaj të saj. Vizorja ekuilibrohet kur kur varet në një pikë 0.1 m larg këtij skaji.

  1. Vizatoni figurën, duke treguar vizoren dhe forcat që veprojnë mbi të.
  2. Llogaritni peshën e vizores.