Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 3.04 - Zgjatja dhe ngjeshja në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Tabela në të djathtë tregon vlerat e përftuara nga një eksperiment me tërheqjen e një suste:

  1. Sa është gjatësia e sustës së patërhequr?
  2. Kopjoni dhe plotësoni tabelën.
  3. Ndërtoni një grafik të varësisë së zgjatjes nga forca.
  4. Shënoni kufirin e elasticitetit në grafikun tuaj.
  5. Mbi cilën pjesë të vijës së grafikut, zgjatja është në përpjestim të drejtë me forcën?
  6. Çfarë force do të prodhonte një zgjatje prej 35 mm?
  7. Çfarë force do ta bënte sustën të tërhiqej deri në një gjatësi prej 65 mm?