Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 3.06 - Trysnia te lëngjet në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një depozitë drejtkëndëshe me një gjatësi 4 m dhe një gjerësi 3 m është mbushur me parafinë në një thellësi prej 2 m. Llogaritni:

  1. Vëllimin e parafinës.
  2. Masën e parafinës.
  3. Peshën e parafinës.
  4. Trysninë e ushtruar nga parafina në fundin e depozitës.