Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 3.09 - Trysnia dhe vëllimi i gazit në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Vlerat e paraqitura më poshtë janë marrë për një masë gazi në një temperaturë konstante:

  1. Si mund të tregohet që gazi i bindet ligjit të Bojlit?
  2. Të përdoret makina llogaritëse për të gjetur vlerat e raportit 1/vëllim. Ndërtoni grafikun e trysnisë nga raporti 1/vëllim dhe përshkruani formën e tij.