Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 3.10 - Problema për trysninë në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Kur një gotë e kthyer përmbys vendoset në sipërfaqjen e ujit, siç tregohet në të djathtë, ajo mban 300 cm3^3 ajër të bllokuar brënda saj nën trysninë atmosferike. Në qoftë se gota e përmbysur vendoset në 20 m thellësi, sa do të jetë vëllimi i ajrit brënda në gotë? (Supozohet që temperatura e ajrit mbetet konstante dhe që trysnia atmosferike do të përballonte një kolonë uji me lartësi 10 m.)