Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 4.01 - Puna dhe energjia në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

  1. Shënoni tri forma të energjisë që ka molla në të djathtë.
  2. Duke u orientuar nga energjitë e dhëna në këtë faqe, vendosni në cilën formë të energjisë kjo mollë ka pjesën më të madhe të energjisë.