Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 4.03 - Llogaritja e energjisë potenciale gravitacionale dhe e energjisë kinetike në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një trup ka një masë prej 6 kg. Sa është energjia potenciale gravitacionale:

  1. 4 m mbi sipërfaqen e tokës
  2. 6 m mbi sipërfaqen e tokës