Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 4.03 - Llogaritja e energjisë potenciale gravitacionale dhe e energjisë kinetike në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një trup me masë 6 kg ka një shpejtësi prej 5 m/s.

  1. Sa është energjia kinetike e tij?
  2. Sa do të jetë energjia kinetike. në qoftë se shpejtësia e tij dyfishohet?