Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 4.03 - Llogaritja e energjisë potenciale gravitacionale dhe e energjisë kinetike në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një top me masë 0.5 kg ka një energji kinetike prej 100 J. Sa është shpejtësia e topit?