Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 4.04 - Rendimenti dhe fuqia në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një makinë kryen një punë të dobishme prej 1500 J për çdo 5000 J energji që merr.

  1. Sa është rendimenti i saj?
  2. Çfarë ndodh me pjesën tjetër të energjisë që ajo merr?