Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 4.04 - Rendimenti dhe fuqia në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një motor ka një fuqi të dobishme në dalje prej 3 kW.

  1. Sa është fuqia e tij e dobishme në dalje, e shprehur në vat?
  2. Çfarë sasie të punës së dobishme kryen ky motor për 1 s?
  3. Çfarë sasie të punës së dobishme kryen ky motor për 20 s?
  4. Në qoftë se fuqia në hyrje e motorit është 4 kW, sa është rendimenti i tij?