Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 5.01 - Grimcat në lëvizje në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Gjeni se cila prej thënieve të mëposhtme përshkruan një trup të ngurtë, një lëng ose një gaz:

  1. Grimcat lëvizin lirshëm, me shpejtësi të lartë.
  2. Grimcat lëkunden rreth pozicionit të ekuilibrit dhe nuk mund të ndryshojnë pozicionin e tyre.
  3. Formë dhe vëllim konstant.
  4. Grimcat lëkunden rreth pozicionit të ekuilibrit, por mund të ndryshojnë pozicionin e tyre.
  5. Nuk ka formë dhe vëllim konstant.
  6. Ka vëllim konstant, por jo formë konstante.
  7. Praktikisht, nuk ka tërheqje midis grimcave.