Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 5.02 - Temperatura (1) në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Blloqet A dhe B të dhëna më sipër janë të njejta, por kanë temperatura të ndryshme.

  1. Si është lëvizja e grimcave në bllokun A krahasuar me lëvizjen e atyre në bllokun B?
  2. Në cilin drejtim do të kishim shkëmbim të energjisë termike?
  3. Kur ndërpritet shkëmbimi i energjisë termike?