Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 5.04 - Bymimi i trupave të ngurtë dhe të lëngët në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Shpjegoni shprehjet e mëposhtme:

  1. Një shufër metali zgjerohet kur nxehet.
  2. Kabllot ajrore lidhen duke krijuar një hark të lirë, për të krijuar tkurrjen.
  3. Nuk do të ishte ide e mirë për të përforcuar betonin me fije alumini.
  4. Një fletë bimetalike përkulet kur ajo ngrohet.
  5. Uji zgjerohet kur ngrin.