Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 5.04 - Bymimi i trupave të ngurtë dhe të lëngët në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Kjo pyetje është rreth termostatit të dhënë në figurën e mësipërme në krye të faqes.

  1. Përse ndërpritet rryma elektrike e ngrohësit elektrik kur temperatura ngrihet shumë?
  2. Për të mbajtur një temperaturë më të lartë, në cilin krah do ta lëvizni mekanizmin e kontrollit, në të djathtë, në mënyrë që kontaktet të afrohen sa më shumë, apo në të majtë? Shpjegoni përgjigjen.