Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 5.06 - Përçueshmëria termike në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Shpjegoni pohimet e mëposhtme:

  1. Një tigan duhet të ketë një fund prej bakri, por edhe një dorezë plastike.
  2. Leshi dhe puplat janë izolues të mirë.
  3. Një kornizë dritareje prej alumini ndihet më e ftohtë sesa një kornizë dritareje prej druri, kur ju e prekni atë me dorë.
  4. Është shumë më e sigurt kapja e një ene të nxehtë me një copë të thatë, sesa me një copë të lagur.