Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 5.09 - Lëngjet dhe avujt në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një pjatë dhe një gotë janë afër njëra-tjetrës. Secila prej tyre përmban sasi të njejtë uji.

  1. Shpjegoni pse uji në pjatë avullon më shpejt se uji në gotë.
  2. Jepni dy veprime që duhen kryer mbi pjatë për ta tharë edhe më shpejt.