Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 5.10 - Nxehtësia specifike në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një ngrohës elektrik me fuqi 210 W vendoset në 2 kg ujë dhe ndizet për 200 sekonda.

  1. Sa është sasia e nxehtësisë që nevojitet për të rritur temperaturën e 2 kg ujë me 1 °\degreeC?
  2. Sa është sasia e energjisë që furnizohet nga ngrohësi elektrik?
  3. Supozojmë se nuk ka humbje të nxehtësisë, sa do të jetë rritja e temperaturës së ujit?