Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 5.11 - Nxehtësia specifike në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Disa kristale u shkrinë për të formuar një lëng, i cili më pas u ftoh. Nga eksperimenti janë marrë të dhënat e treguara në tabelën e mëposhtme.

  1. Çfarë ndodh me lëngun në intervalin e kohës midis 10 dhe 20 minutash pasi ka filluar ftohja?
  2. Sa është pika e shkrirjes së kristaleve, e shprehur në °\degreeC?