Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 7.01 - Rrezet dhe valët e dritës në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Jepni dy shembuj për secilën nga objektet, të cilat:

  1. Emetojnë dritën e tyre.
  2. Janë të dukshme, për shkak se pasqyrojnë dritën e emetuar nga burime të tjera.