Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 7.01 - Rrezet dhe valët e dritës në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Në qoftë se Hëna është 384000 km, Dielli është 150000000 km larg nga Toka dhe shpejtësia e dritës 300000 km/s. Llogaritni kohët respektive që i duhen dritës për të arritur

  1. Nga Hëna në Tokë.
  2. Nga Dielli në Tokë.