Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 7.02 - Pasqyrimi në pasqyra të sheshta (1) në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një person qëndron 10 m përpara një pasqyre të madhe dhe të rrafshët . Sa është rruga që mund të përshkojë në drejtim të pasqyrës së rrafshët, derisa ai të jetë 5 m larg shëmbëllimit të tij?