Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 7.03 - Pasqyrimi në pasqyrat e rrafshëta (2) në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Në figurën e treguar djathtas librit, dy rreze dalin nga objekti që ndodhet në pikën O dhe bien mbi një pasqyrë të rrafshët.

  1. Bëni një kopje të kësaj figure.
  2. Matni këndin e rënies të secilës rreze.
  3. Vizatoni dy rreze të pasqyruara me këndet e duhura.
  4. Gjeni pikën ku formohet shëmbëllimi dhe shënojeni atë.
  5. Duke vizatuar, ose duke bërë llogaritjet përkatëse, gjeni këndin me të cilin duhet të kthehet pasqyra që rrezja B të pasqyrohet në vetvete (mbrapsht).