Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 7.05 - Pasqyrimi i plotë i brendshëm në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

  1. Kopjoni dhe plotësoni figurat e treguara në të djathtë të tekstit, për të treguar se ku do të shkojë çdo rreze, pasi bie mbi prizëm.
  2. Në qoftë se prizmat janë rezervuarë transparentë trekëndorë të mbushur me ujë, do të ndodhte pasqyrimi i plotë i brëndshëm? Në qoftë se jo, pse?