Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 7.07 - Thjerrat (1) në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Vizatoni figurën e rrezes si ajo e treguar më sipër, por kur objekti ndodhet në një largësi nga thjerra dhe është e barabartë me 2x largësinë e vatrës. Paraqitni dhe përshkruani shëmbëllimin.