Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 7.08 - Thjerrat (2) në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

  1. Një objekt me lartësi 2 cm është vendosur 12 cm larg nga një thjerrë e mysët me një largësi të vatrës prej 6 cm. Duke ndërtuar një grafik të saktë në një letër të milimetruar, gjeni pozicionin dhe llojin e shëmbëllimit.
  2. Objekti lëvizet deri në largësinë 10 cm nga thjerra. Vizatoni figurën e re për të gjetur pozicionin e ri, lartësinë dhe llojin e shëmbëllimit.