Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 7.08 - Thjerrat (2) në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Ku duhet vendosur objekti, në qoftë se shëmbëllimi i formuar nga një thjerrë e mysët është:

  1. Virtual dhe më i madh se objekti?
  2. Real dhe me të njejtën madhësi sa objekti?
  3. Real, më i madh se objekti?