Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 7.12 - Dërgimi dhe ruajtja e informacionit në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Figura në të djathtë tregon pjesët e një sistemi telefonik.

  1. Në çfarë forme sinjalet lëvizin përgjatë fibrës?
  2. Cili është funksioni i diodës lazer?
  3. Cili është funksioni i fotodiodës?
  4. Cili është funksioni i rigjeneruesit të sinjalit?
  5. Jepni dy përparësi të tejçimit të sinjaleve digjitale, në vend të sinjaleve analoge.
  6. Jepni dy mangësi të përdorimit të lidhjeve me fibra optike në vend të lidhjeve kabllore.