Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit Pyetje shtesë 1 në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Në diagramin e mësipërm, rezervuarët përmbajnë dy lëngje të ndryshme, X dhe Y.

  1. Cili është vëllimi i secilit lëng, shprehur në m3^3?
  2. Nëse keni 1 m3^3 të lëngut X, cila do të jetë masa e tij?
  3. Sa është dendësia e lëngut X?
  4. Sa është dendësia e lëngut Y?