Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Pyetje shtesë 1 në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Masa e cilindrit matës dhe përmbajtës së tij janë matur përpara dhe pasi është futur një gur në të. Cila prej madhësive në vijim mund të llogaritet me matjet e përftuara nga aparatura e mësipërme?

  1. Vetëm dendësia e lëngut.
  2. Vetëm dendësia e gurit.
  3. Dendësitë e ujit dhe gurit.